De vereniging

Ondernemersorganisatie MKB Bouw is een no-nonsense brancheorganisatie voor MKB ondernemers in de bouw.

U heeft een eigen bedrijf en u bent actief in de bouwbranche. U bent de spil in uw bedrijf. Meestal werkt u zelf mee en daardoor blijft er weinig tijd over om u te verdiepen in allerlei onderwerpen die voor de bedrijfsvoering van belang zijn. MKB Bouw kan dit aspect van u overnemen.

MKB Bouw richt zich uitsluitend op de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf, die voor eigen rekening en risico het bedrijf voert. Deze ondernemer ervaart direct de gevolgen van allerlei maatregelen Wat heeft MKB Bouw u te bieden?op het gebied van wet- en regelgeving in zijn portemonnee. De belangen van de MKB ondernemer staan steeds centraal in dienstverlening en belangenbehartiging, MKB Bouw is er voor u!

Blijf op de hoogte
Als kleine of middelgrote ondernemer bent u van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk met uw bedrijf bezig. Onvermijdelijk hoort daar ook de nodige administratieve rompslomp bij. Soms ligt uw bureau vol met papieren. Dan zit u niet te springen om nog meer papieren en informatie. U heeft geen tijd – en soms ook geen zin – om u rustig te verdiepen in de actuele ontwikkelingen op sociaaleconomisch terrein.

Ondernemersorganisatie MKB Bouw heeft daarom voor een andere aanpak gekozen: Via de digitale nieuwsbrief ontvangen MKB Bouw leden actuele informatie, bovendien kunt u op de website inloggen op een speciaal ledendeel met een grote hoeveelheid dossiers en modellen die van belang zijn voor uw bedrijfsvoering. Daarnaast beschikt MKB Bouw over een telefonische helpdesk waar u met individuele vragen terecht kan. Op deze manier is er persoonlijk contact en krijgt u als MKB ondernemer direct een deskundig antwoord op uw vragen. De helpdesk voorziet duidelijk in een behoefte. Ondernemers kunnen er terecht met vragen op het gebied van de CAO voor de Bouwnijverheid, sociale verzekeringen en over wet- en regelgeving.

MKB Bouw biedt:

• Informatiebulletin: elke maand ontvangt u een ledenbulletin met informatie waarvan u op de hoogte moet zijn als MKB Bouw ondernemer.
  • Telefonisch eerstelijns advies: voor een antwoord op al uw vragen over belangrijke aspecten van uw bedrijfsvoering, zoals arbeidsverhoudingen, sociale verzekeringen, wet- en regelgeving etcetera.
  • CAO-boekje voor de Bouwnijverheid, onmisbaar als u personeel heeft.
  • Belangenbehartiging, specifiek gericht op uw belangen als MKB ondernemer in de bouwnijverheid.
  • Toegang tot het ledendeel van Aannemersfederatie Nederland. Hier vindt u dossiers over tal van onderwerpen, belangrijke informatie en downloads.

Bestuurssamenstelling

• W.L. van der Maas, voorzitter
  • J.L.M. Weijers, secretaris
  • H. Klein Poelhuis, penningmeester

Praktische ondersteuning
MKB Bouw is opgericht om te voorzien in een behoefte vanuit het MKB Bouwbedrijf.
De bestuursleden zijn zelf ook MKB ondernemers. Zij weten als geen ander waar ze het over hebben en dat er veel behoefte is aan praktische ondersteuning. Met dit initiatief kunnen wij de bouwkolom in zijn totaliteit verstevigen en daar profiteert iedereen van.

De kernbegrippen van MKB Bouw zijn deskundigheid, korte lijnen en no nonsense!

Dure kantoren op zichtlocaties; daar doen wij niet aan. Ondernemersorganisatie MKB Bouw investeert liever in goede dienstverlening.

Copyright © 2015. Alle rechten voorbehouden.